به گفته یک متخصص، بیشتر متون نشان میدهند که قهوه برای سلامتی مفید است، اما برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا منطقی است که آن را کاهش دهند.
بر اساس تجزیه و تحلیل یک جمعیت ژاپنی، نوشیدن چندین فنجان قهوه در روز می تواند خطر مرگ و میر ناشی از CVD را در افراد مبتلا به فشار خون شدید افزایش دهد. خرید قهوه آنلاین
افزایش خطر فقط در افرادی مشاهده شد که فشار خون آنها را در گروه فشار خون درجه 2-3 قرار داد (160 تا 180 میلی متر جیوه بیشتر سیستولیک یا 100 تا 110 میلی متر جیوه > دیاستولیک، بر اساس دستورالعمل های اروپایی 2018) و خود نوشیدن دو یا چند فنجان قهوه در روز گزارش شده است.
محققان به سرپرستی ماسایوکی تراموتو، MD (دانشگاه تحصیلات تکمیلی پزشکی دانشگاه اوزاکا، ژاپن)، خاطرنشان میکنند که برای اکثر افراد در جمعیت عمومی، اثرات مضر کافئین مانند افزایش گذرا BP احتمالاً با اثرات محافظتی نشان داده شده مانند کاهش سرم جبران میشود. سطح کلسترول و بهبود عملکرد اندوتلیال. با این حال، “اثرات مضر کافئین ممکن است بیشتر از اثرات محافظتی آن باشد و خطر مرگ و میر را در افراد مبتلا به فشار خون شدید افزایش دهد.”
دکتر کریستوفر گاردنر (دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، کالیفرنیا)، در اظهار نظر برای TCTMD، گفت: ادبیات 20 سال گذشته در نشان دادن فواید سلامتی و عدم مضرات مصرف قهوه بسیار مثبت بوده است. همانطور که گفته شد، او اذعان کرد که داده های جدید باعث توقف می شوند.
گاردنر، رئیس کمیته تغذیه انجمن قلب آمریکا، گفت: «من هیچ دلیلی برای جدی نگرفتن این موضوع نمی بینم. با این حال، دادهها نشان نمیدهد که افراد مبتلا به فشار خون شدید باید به طور کامل از جاوا صرف نظر کنند یا مراسم صبحگاهی خود را از دست بدهند: آنها فقط باید یک فنجان در روز را کاهش دهند یا به فکر استفاده از چای یا بدون کافئین باشند. او گفت که این تغییر کوچک برای فردی که دارای یک بیماری جدی سلامتی مانند فشار خون شدید است، “خیلی درخواست” نیست.
همانطور که گفته شد، گاردنر همچنین به برخی ایرادات در مطالعه اشاره کرد که نیاز به بررسی دارند. به طور خاص، افزایش خطر مرگ و میر CVD مرتبط با دو یا چند فنجان قهوه در روز و فشار خون بالا درجه 2-3 فقط برای 19 نفر از 18000 نفر در این مطالعه قابل اعمال بود، یافته ای که اگر محققین به چنین مواردی مراجعه نمی کردند، پنهان می شد. برای دسته بندی افراد بر اساس میزان مصرف قهوه و درجه فشار خون بسیار زیاد است. انجام این کار همچنین فواصل اطمینان گسترده ای را نشان داد، که خطر افزایش واقعی را در مصرف کنندگان قهوه سنگین با فشار خون بالا به طور بالقوه تا 7 درصد کاهش می دهد.
با توجه به مسائلی که مانع از تفسیر این مطالعه می شود، گاردنر گفت که ممکن است برای دیگرانی مانند مطالعه سلامت پرستاران یا تحقیقات آینده نگر اروپایی در مورد سرطان و تغذیه (EPIC) منطقی باشد که تجزیه و تحلیل ژاپنی را در ابعاد بزرگتر و بیشتر تکرار کنند. جمعیت های متنوع برای دیدن اینکه آیا این ارتباط برقرار است یا خیر.
بدون تاثیر قهوه یا چای در سطوح پایین BP
برای این مطالعه که هفته گذشته به صورت آنلاین در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد، تراموتو و همکارانش دادههای 18609 مرد و زن 40 تا 79 ساله را که در مطالعه گروهی همگروهی ژاپن برای ارزیابی خطر سرطان شرکت کردند، بررسی کردند. این افراد پرسشنامه سبک زندگی، رژیم غذایی و سابقه پزشکی را تکمیل کردند و از سال 1988 تا 1990 تحت معاینات سلامت قرار گرفتند.
شرکت کنندگان در چهار دسته BP بهینه و نرمال (<130 میلی متر جیوه سیستولیک/<85 میلی متر جیوه دیاستولیک)، بالا نرمال (130-139 میلی متر جیوه سیستولیک یا 85-89 میلی متر جیوه دیاستولیک)، درجه 1 (140-159 میلی متر جیوه) گروه بندی شدند. میلی متر جیوه سیستولیک یا 90-99 میلی متر جیوه دیاستولیک)، درجه 2 (160-179 میلی متر جیوه سیستولیک یا 100-109 میلی متر جیوه دیاستولیک)، و درجه 3 (≥ 180 میلی متر جیوه سیستولیک یا ≥ 110 میلی متر جیوه دیاستولیک). کلاس های 2 و 3 به دلیل تعداد کم در یک گروه ترکیب شدند.
طی نزدیک به 19 سال پیگیری، 842 مورد مرگ رخ داد. در افراد مبتلا به پرفشاری خون درجه 2-3، مرگ و میر با کمتر از یک فنجان قهوه در روز در مقایسه با بدون قهوه (HR 0.98؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 0.67-1.43) یا با یک فنجان در روز (HR 0.74؛ 95% CI) افزایش نمی یابد. 0.37-1.46)، اما با دو یا چند فنجان در روز افزایش یافت (HR 2.05؛ 95% فاصله اطمینان (CI): 1.17-3.59). با نگاهی به طیف بهینه و نرمال، فشار خون بالا نرمال و پرفشاری خون درجه 1، هیچ تفاوتی در میزان مرگ و میر CVD بر اساس سطح مصرف قهوه مشاهده نشد.
چای سبز، حتی با پنج تا شش فنجان در روز، هیچ تاثیری بر مرگ و میر در هیچ گروه BP نشان نداد.
از نظر گاردنر، عامل دیگری که برای درک ارتباط بالقوه بین مصرف قهوه و مرگ و میر باید روشن شود این است که مردم چقدر کافئین می نوشند و «قهوه» را چه می دانند. او اشاره کرد که در حالی که مطالعات قدیمیتر قهوه شامل افرادی بود که عمدتاً قهوه سیاه مینوشیدند، دوستداران قهوه امروزی ممکن است قند و کالری بیشتری نسبت به قهوه واقعی در فنجان خود داشته باشند.
جمعیتهای مختلف میتوانند به معنای انواع مختلف قهوه باشند. گاردنر افزود: با فرض اینکه قهوه نیز مفید است، این چیزی است که من کمی از گفتن آن احتیاط می کنم.
منبع: فارسی کلاب